Daar ben ik weer!
Door: Merel Tenhage
Blijf op de hoogte en volg Merel
04 Maart 2008 | Verenigd Koninkrijk, Edinburgh
Zo, ik heb nu weer een heleboel te vertellen want ik heb niet stil gezeten in de vakantie :P. Ik heb 2 keer bezoek gehad sinds me laatste berichtje (ja ja dat was al weer een paar weken terug). Mijn moeder is langs geweest voor een weekendje en die heeft nog allemaal spullen voor me meegenomen die niet meer in mijn koffer paste...zoals een koelkast :D jaja een MINIkoelkast maar die is wel heel handig want als je de koelkast in de keuken open doet valt er vanalles uit zo vol dat ie zit. Verder had ze ook stroopwafels mee zodat ik die op het ziekenhuis kon trakteren omdat ik jarig was. Ze vonden het allemaal geweldig vooral de mensen die wel eens in nederland waren geweest. Je kan ze in schotland nergens krijgen, dus het was geslaagd. Verder heb ik nog met me moeder gewinkeld in de bekende winkelstraat Princes street in Edinburg.
Het was wel vreselijk druk wat denk ik kwam door het mooie weer en het was een zaterdag en dan schijnt de hele bevolking en alle toeristen te gaan shoppen, maar het was wel heel leuk. Verder zijn we ook nog langs de rivier leith gelopen en ik had gemerkt dat het niet gelukt was om de foto's daarvan op deze site te zetten dus dat ga ik zo nog een keertje proberen. Is echt heel irritant om te doen want deze computers zijn niet de snelste...maargoed.
Toen het weekend daarop kwam mijn vriend Peter me opzoeken en we hebben samen heel wat sight seeing gedaan want hij bleef voor 10 dagen. Wat iets minder was, was het weer. Sinds ik hier ben heeft het echt bijna niet geregend behalve de 10 dagen dat Peter er was en nu is het weer schitterend mooi weer alleen een beetje koud. Zaterdag zijn we naar het kasteel gegaan, wat achteraf een beetje tegen viel. Het kasteel ziet er van de buitenkant best groot uit maar van binnen is het piepklein en er waren plaatsen waar je geen foto's mocht maken. Verder was het weer ook niet super om het kasteel van de buitenkant te fotograferen en het uitzicht was ook slecht door de regen. Maar al met al was het wel een leuke dag. Op maandag zijn peter en ik met de trein naar noord queensferry gegaan want daar was Deep sea word en dat is een soort vissen dierentuin zeg maar. Op zondag probeerde we daar ook heen te gaan met de bus maar toen we eindelijk de goede bus hadden kwamen we erachter dat die niet over de brug heen gingen omdat het belachelijk hard waaide en regende. Dus wij doorweekt weer terug naar huis. Maandag zijn we er wel veilig aangekomen en het was best makelijk om er te komen. In deep sea word was ook een onderwatertunnel van ongeveer 50 meter en dan zag je de haaien en nog veel meer over je heen zwemmen wat er erg cool uitzag (zie foto's maar :P)Verder in de week zijn we nog naar butterfly & insect world geweest. Was ook erg mooi. Als eerst liep je door een vlindertuin heen met heel veel vlinders die om je heen vladderde en aan het einde van de vlindertuin waren de reptielen en insecten. Toen we daar binnen kwamen werden we gelijk aangesproken door een medewerker die een verhaaltje aan het vertellen was. Hij had een vogelspin vast en vroeg of wij die vast wouden hebben. Gek genoeg zei ik ja en hij zette de spin op mijn hand en nog gekker was dat ik het niet eng vond :P ik vind grote harige spinnen maar niks. Peter mocht hem daarna ook vasthouden en toen kon ik mooi een foto maken. Verder waren er best veel reptielen (een aantal zie je op de foto's) ook hingen er in een kamer allemaal touwen wat ik eerst niet door had en toen keek ik nog eens goed en toen zag ik dat er een blaadje over het touw liep met een piepklein miertje eronder :) dat was dus hun wandel route. Ze gingen vanaf een boomstam waar eten op was neergelegd over de touwen, door een paar gaten in de meer naar een grote bak met aarde waar hun huis was. zag er allemaal wel grappig uit. Weer een andere dag zijn we naar de Royal botanic gardens geweest. Het schijnt de grootste tuin van europa te zijn. Eigenlijk het mooiste was te zien in de kassen omdat vanwege het jaargetij er buiten niks in bloei stond. We wouden eigenlijk nog meer bekijken en doen deze week maar doordat het zo hard waaide en regende hebben we dat maar uitgesteld naar andere weekenden want peter komt me hier nog 3 keer opzoeken en hopen dat het dan beter weer is. Verder op me stage gaat ook alles ze gangetje, Ik heb meerdere stage opdrachten gekregen ( die wel allemaal met HPLC te maken hebben) maar een deel voor me opdracht moest besteld worden en dat komt volgende week pas binnen dus ben ik nu met andere projectjes bezig die ook heel interesant zijn. Ik ga nu proberen de foto's erop te zetten en ik hoop dat het nu wel lukt dus ik ga weer stoppen :)
Groetjes Merel!!
04 Maart 2008 - 18:27
Krin:
Beautiful die waters of leith :P je d8 ik zet hem er gelijk 4 keer op?? XD
Volgens mij is dit je eerste bericht dat niet over eten gaat XD (op koelkast stuk na dan)
Maar vet cute! Die slangen dan..! :3
Kasteel is ook vet mooi, daar wil ik van de zomer dan ook ff gaan kijken hoor :D
Ow..en als je Jamie ziet.. u know it.. Past vast wel in je nieuwe koelkast, dan blijft ie goed tot mn birthday~ -
04 Maart 2008 - 18:35
Anouk:
eeej eej
ookal laat ik niet vaak een berichtje achter, ik lees je verhalen maar al te graag! nog steeds geen spijt?
maar die spin, mhhh jij liever dan ik hahaha
xxx uit het regenachtige nederland
xx anouk -
04 Maart 2008 - 19:23
Ghamstur:
geen zorge meerwolf....
hier sneeuwt het.....fokin natte vieze sneeuw ><
vatzehhell die kas is HUGE man look at teh size of zhat thing Oo en die haai heeft een bochel~~je hebt wel VETTE plekke bezocht
...en nog steeds geen lochness~ -
05 Maart 2008 - 11:48
Marianne:
Inmiddel dus al veel van de stad Edinburgh gezien en ontdekt. De Botanic Gardens zijn heel mooi. Vooral de komende maanden. Het ligt ook vrij hoog met een prachtig uitzicht op de stad.
Geniet maar lekker,
Groetjes van Marianne -
05 Maart 2008 - 18:03
Marjan:
klinkt allemaal goed!!! en het ziet er op de foto's mooi uit!
wel leuk dat peter pottersssss 10 dagen op bezoek kwam!!
dat was zeker 10 dagen naar ze kont staren ;)
kuss -
05 Maart 2008 - 20:48
Lia:
Ha Merel, goed om te lezen dat je een heleboel onderneemt. Leuke stad wel he! Ik denk dat de weken omvliegen. Vanavond heb ik jouw BPV begeleider gemaild. Hoop snel op een antwoord!
veel plezier en natuurlijk ook veel nieuwe dingen leren!
06 Maart 2008 - 08:13
Sjef Van Duffelen:
Beste Merel,
Uit je brief maak ik op dat je het erg naar je zin hebt en met zoveel aanloop geen kans hebt om heimwee te krijgen.
Ik ben een weekje naar Marokko geweest, o.a. Marrakech. Het was een geweldige ervaring, nog net geen cultuurschok, maar toch.
Marrakech is echt heel bijzonder.
Veel plezier en groet,
Sjef