De eerste paar dagen. - Reisverslag uit Edinburgh, Verenigd Koninkrijk van Merel Tenhage - WaarBenJij.nu De eerste paar dagen. - Reisverslag uit Edinburgh, Verenigd Koninkrijk van Merel Tenhage - WaarBenJij.nu

De eerste paar dagen.

Door: Merel Tenhage

Blijf op de hoogte en volg Merel

04 Februari 2008 | Verenigd Koninkrijk, Edinburgh

Hallo allemaal!!
Nou hier komt mijn verhaal dan hoor.
De dag dat ik naar Schotland vloog moest nou net de dag zijn dat er orkaan overkwam dus me vlucht was best wel wiebelig. We hadden veel turbulentie en de landing leek wel uren te duren :S het vliegtuig wiebelde zo heen en weer dat ik op het ene moment tegen de wolken aankeek en het andere moment de grond onder me zag! Toen aangekomen op het vliegveld was de weg makkelijk te vinden. Ik hoefde niet lang te wachten en het busje (die ik in nl gereserveerd had) kwam al aanrijden. Ik verblijf in een soort zusterflat op het terrein van het Royal Victoria Hospital en dat is ongeveer 15 minuutjes rijden van het vliegveld. Ik werd echt pal voor de deur neergezet en ging toen naar de receptie om de sluitels op te halen. Toen ik die eenmaal had werd ik naar mijn nieuwe 'huis' gebracht. Het is een gebouw met ongeveer 18 kamers en ik verblijf of de 1e verdieping. Me kamer is goed te toen ik heb echt belachelijk veel opberg ruimte! Me kamer is ongeveer 3 bij 3 iets groter denk ik en ik heb uitzicht ever de stad. Verder si er een gezamelijke badkamer en keuken. Ook is er een woonkamer met tv en een soort eetkamer en een washok. Wat ook wel leuk is dat de eekhoortjes gewoon rond om het huis heen huppelen :). Toen de volgende morgen ben ik als eerste boodschappen gaan doen want ik had natuurlijk helemaal niks. Er zijn de groote supermarkten in de buurt allebei ongeveer 10 minuutjes lopen. De ene supermarkt ( de Sainsbury's) is trouwens belachelijk groot ik kon geen eens alles vinden :P. Verder is er ongeveer een kwartiertje lopen van mijn huis een groote winkelstraat. Ik heb ook al trouwens de KFC, Pizza hut en de Subway gevonden dus ik zal niet neervallen van de honger :P. Ik ben deze dag ook eventjes naar me stage toe gegaan om te vragen hoelaat ik moet beginnen. |Ik kreeg meteen een rondleiding over het lab. Het lab is niet zo erg groot en ook niet zo heel modern. Verder is het labje waar ik mijn eidopdracht zal doen ook heel erg klein maar wel gezellig. Mijn eindopdracht heeft te maken met een colonchromatografische bepaling van galzuur. Verder kom ik nog op de chemie afdeling wat me ook heel leuk lijkt. De analyzers zijn bijna allemaal hetzelfde als op me vorige stage dus dat zal geen probleem zijn. Verder heb ik eigenlijk niet zoveel meer te vertellen tot nu toe en ik vindt dat ik al aardig wat getypt heb :P. Foto's zal ik binnenkort op de site zetten.
Groetjes Merel!

• 04 Februari 2008 - 11:54

Krin:

De KFC, Pizza hut en de Subway.. >__> mag dat wel van Sonja..? En hou je in met volle maan, NO SQUIRRELS <-- staat ook niet in het sonja bakkerboek..

Maar nice dat je zo'n grote kamer hebt, maak daar ook maar ff wat fotos van :P

• 04 Februari 2008 - 11:55

...maar je mag de blarney stone wel zoenen

• 04 Februari 2008 - 11:56

Marijn:

heyhey!!
    Ik wens je heeel veel succes op je stage en veel plezier!!!
    We zullen je missen ;)
    XXX marijn!!

• 04 Februari 2008 - 12:06

GHAMSTUR:

niet vreemd gaan hea?

...maar je mag de blarney stone wel zoenen

• 04 Februari 2008 - 17:44

Marjan:

klinkt allemaal goed hoor!
    je eind opdracht lijkt me ook erg boeiend! chromatografie is erg leuk
    ik zal je site volgen en je op de hoogte houden van de klas!
    kuss
    marjan

• 05 Februari 2008 - 09:37

Marianne:

Je eerste indrukken zijn dus goed.
    Veel succes met je opdrachten op het lab en geniet van de prachtige stad Edinburgh.

Groetjes, Marianne

• 05 Februari 2008 - 21:19

Carly:

Leuk om te lezen, ga ik proberen bij te houden. Ik wens je heel veel plezier met je stage en iedereen die je zal ontmoeten in Edinburgh.
    Leer, maar vergeet niet ook te genieten :-)

Maar dat zal allemaal wel lukken denk ik...

Groetjes

• 06 Februari 2008 - 10:12

Linda:

Hoi merel blij dat je de orkaan hebt weerstaan, moet je al door de sneeuw ploegen in het verre schotland. Hier verder alles kits. Tot de volgende ronde

• 06 Februari 2008 - 10:44

Bodine:

hoi merel!
    wat super leuk dat ik zo kan volgen wat je doet .. had k je dat boekje niet hoeven geven :P
    haha nja kan je daar lekker lieve gdichtjes ion schrijven voor pee ;)
    peter is al helemaal van de rel; de 1e dag al.. nick en ik zorgen wel voor uhm hoor hahah
    nja hoop dat je het daar wel leuk krijgt!
    hele dikke zoen.. Bo en natuurlijk ook ven nick

• 06 Februari 2008 - 11:59

Krin:

lol die foto had ik nog nieteens gezien XD

....t lijkt net robbie williams zo >__>